Omgeving

Boekingsinformatie

Omgeving

floraDe dichtstbijzijnde provincieplaats heet Oliveira do Hospital. Hier kunt u tanken en grote supermarkten vinden. Er is een Lidl op de N17 en een Intermarché bij de rotonde voordat u Oliveira binnenrijdt naar rechts. Ook is er een polikliniek, dag en nacht geopend.
De onmiddellijke omgeving leent zich goed voor wandelen. Vooral natuur- liefhebbers die van rust en ruimte houden, komen hier goed aan hun trekken. De kleine dorpjes in de Serra zijn schilderachtig en de bizarre rotsformaties indrukwekkend.

ochtendmist
Ook komen er steeds meer paarden-liefhebbers in Portugal wonen en paardrijden, ook langere, meerdaagse tochten te paard zijn goed mogelijk.
Zwemplekken zijn overal in de Serra te vinden en kanoën kan in de rivier de Mondego.

 


Het dorp

dorp
Het dorp Avô ligt op 20 minuten loopafstand. Een castello waar ooit het gevonden goud uit de rivier opgeslagen werd, een brug en de nog steeds in gebruik zijnde wegen herinneren aan de romeinse tijd. In het dorp zijn 2 kleine super- markten, een apotheek, een goede slager, een groenteboer en er kan gepind worden. Midden in het dorp waar twee rivieren samenkomen is een ruime zwemplek met een aangelegd strandje en een klein buitenrestaurant.